HOOP DOET LEVEN… UITSTRALEN IN UGANDA

  • Taal Engels, Swahili, Luganda
  • Hoofdstad Kampala
  • Regeringsvorm republiek
  • Christen 84%, Moslim 12 %
  • Inwoners 34.900.000

Wat doen we in Uganda

In 2012 is onze Stichting opgericht met als naam Child of Uganda. De stichting is opgericht met het doel om vanuit christelijke en humane overtuiging kansarme kinderen in Uganda een goede toekomst te bieden.

 In 2018 is er een nieuw bestuur aangetreden die de activiteiten van voorgaande jaren heeft voortgezet. De hulp is met name geïntensiveerd voor het project ‘the hope for community Kotido’. Dit is waar Anke en Ronald Simiyu een basisschool hebben opgebouwd en ondertussen uitgegroeid is tot één van de meest kwalitatieve scholen in Kotido en omgeving. Dit project is goed passend bij de hernieuwde visie en missie van de Stichting, die sinds 2019 voortgezet wordt onder de naam ‘Child of Hope’. Hoop brengen we aan kinderen die door goed onderwijs een betere toegang krijgen tot de beroepenmarkt. Zo kan een hele generatie in Kotido (het aantal leerlingen loopt in het jaar 2020 ver over de 200 leerlingen heen) een hoopvolle toekomst geboden worden.

Recent bezoek februari 2023

Met acht leerlingen zijn we weer afgereisd naar het mooie Uganda. Allereerst hebben we lesjes gegeven op de Agikenoschool in Kotido, de lokale markt en stammen bezocht, Kidepo bezocht en in Jinja aan de slag geweest bij Children Restoration Outreach en diverse scholen bezocht.

De leerlingen van Calvijn uit Hardinxveld-Giessendam hebben ontzettend veel geleerd en dit vertaald in een Plusproduct wat ze na afloop hebben gepresenteerd. Met de opgehaalde sponsorbedragen hebben ze mede mogelijk gemaakt dat er schoolbanken en materialen voor in de Agikenoschool aangekocht konden worden en bij CRO de gehele benedenverdieping een opknapbeurt heeft gekregen. Niet voor niets is de slogan van deze school: ‘laat jezelf en een ander stralen!’

Uganda-side-flag

Recent bezoek februari 2020

In februari 2020 hebben acht leerlingen van de Calvijn in Hardinxveld-Giessendam, samen met twee begeleiders, een bezoek gebracht aan de school Agikeno in Kotido (Noord Uganda). Zij hebben materialen meegebracht voor in en rond de school, meegeholpen met het bouwen van een zandbak en een schommel. Er worden binnenkort ook nog een klimrek en een duikelstang aangelegd.

De leerlingen hebben lesjes verzorgd in iedere klas. Omdat het aantal leerlingen hard groeit, hebben de leerlingen hun sponsorgeld ingezet om extra schoolbanken aan te schaffen, zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te zitten. Ook voor alle docenten is er een stoel en een bureau gemaakt.

Uganda-side-flag

Lees hier berichten over Uganda

  • Dossiernummer ANBI: 82342
  • KvK: 54634946
  • IBAN: NL71RABO0319770141
  • Fiscaalnummer: 851381133